Elokuu 2022

Valitettavasti meille ei ole tulossa pentuja tämän vuoden puolella. Suunnitelmat siirtyvät ensi vuoden kevääseen.

19.3.2022 Terveystuloksia

Isla kävi silmä - ja polvitarkastuksessa, silmät terveet ( yksi ylimääräinen hentoinen ripsi löytyi) , joka ei haittaa mitenkään, ripsiä tulee ja menee . Polvet täysin terveet 0/0 .

Juoksuja odotellaan alkavaksi huhti-toukokuussa, uros tulevalle pentueelle on jo valittuna :)

Koiranomistajien elämää, terveyden ylläpitoa

Todella monet koiranomistajat eivät nykypäivänäkään vielä tiedä, että talvella ja ylipäätään kylmällä säällä koiraa kuuluu pukea vaikka sillä olisikin turkkia. Suurimmalla osalla koirista ei ole pohjavillaa. Turkki ei suojaa pakkaselta, sateelta eikä tuulelta. Asiaa voisi verrata vaikka siihen, että miksi ihmisellä on pipo päässä vaikka meilläkin on hiukset. Lämpö haihtuu silti vaikka olisi karvoja. Koiran lihakset ja nivelet tarvitsevat suojan, joka estää lämmön haihtumasta varsinkin juuri niistä suurimmista lihaksista eli kun ostat koirallesi takkia huomioithan, että se yltää häntään saakka koko selänpituudelta ja peittää myös niskan ja tietenkin polvet. Investoi kunnon takkiin, ne kestävät vuosia. Tulee kalliimmaksi käyttää kipeää koiraa eläinlääkärissä ja hierojalla. Koiran kipua ei välttämättä huomaa, se voi peitsata tai kyyristää selkää jne, jotkut eivät osaa näyttää lainkaan kipua. Myös fleecetossuja saa karvaisille ystävällillemme ostettua, jotka suojaavat tassuja paleltumasta. Myös asfaltti ja tiesuola kuivattavat koiran anturoita. Anturoille on omat rasvat ja antamalla myös sisäisesti öljyjä auttavat niitä pehmeämään ja estävät halkeilua.

Siitä päästäänkin koirien ruokintaan. Rasva. Sitä ei kuulu pelätä koirien ruokinnassa vaan päinvastoin. Koira tarvitsee 6 ja 3 omegoja ylläpitämään ihon ja turkin kunnossa sekä aivot tarvitevat rasvaa oppiakseen asioita ja sen on todistettu ehkäisemään myös eroahdistusta. Koira tarvitsee myös rasvaa energianlähteenä. Proteiini! Tärkeä ravintoaine ylläpitämään ja rakentamaan lihaksia ja soluja, pitää nälän poissa, aminohapot, auttaa painonhallinnassa ja palauttaa kovasta liikunnasta jne. Korkeaproteiininen ruoka on paras ja vaikka lihapitoisuus olisi 90% niin se ei ole sama asia. Proteiinin nykyään halpana lisälähteenä käytetään hernettä, härkäpapua ja linssejä. Liha on aminohapoiltaan paras proteiininlähde! Hiilihydraatilla koira ei oikeastaan tee mitään, koira tarvitsee hyvin vähän kuituja. Hiilihydraattia lisätään ruokiin entistä enemmän koska se on halpaa ja täyttää ruokapussin sisältöä. Se oikeastaan lihottaa koiraa eniten. Light-ruuat pitäisi kieltää kokonaan, niissä ei ole juurikaan rasvaa, vähän proteiinia ja paljon hiilihydraattia. Koira tarvitsee painonpudotukseen kunnon ruokaa, (proteiinia, jotta lihakset eivät kuihdu samalla) ja lisää liikuntaa. Parasta liikuntaa talvella on lumikinoksessa juokseminen ja kesällä uiminen. Ja tietysti vapaana metsässä pehmeällä pohjalla vaihtelevassa maastossa omaan tahtiin.

Koiran hampaat. Ne tarvitsevat mekaanisen puhdistuksen! Koirat, jotka kaluavat päivittäin raakoja luita yms eivät tarvitse useimmiten ylimääräistä hoitoa. Jos koirasi ei saa esim rustoluita päivittäin kaluttavaksi niin ne täytyy pestä hammasharjalla ja koirien omalla tahnalla päivittäin. Omat koirat ovat opetettu pienestä pitäen sähköhammasharjaan (voi käyttää sormiharjoja tai lasten pieniä hammasharjoja). Takahampaat täytyy muistaa harjata kunnolla. Koiralla on 42 hammasta, muistakaa myös kurkata sinne suuhun muutenkin. Jos koiralla on hammaskiveä ne kuuluu poistattaa eläinlääkärissä asianukaisesti ja samalla otetaan röntgenit sillä paradontiitti ei näy päälle päin ja se voi levitä koiran leukaluihin. Jos koiralla alkaa hampaat tummua niin niissä voi olla jo kuolio. Koiran hengitys kertoo onko suussa tulehdus. Cockerilla voi myös olla huulipoimuntulehdus. Siihen voi ensialkuun auttaa syömisen ja juomisen jälkeen kunnon kuivaus ja laimennetulla betadinella putsaus. Joillakin voi olla löysät huulipoimut ja ne voidaan eläinlääkäriasemalla leikata ja kiristää jos kotihoito ei enää auta.


Iloisia hetkiä rakkaiden karvaisten perheenjäsentemme kera! Tarkoitus on lisätä tietoisuutta koiran terveydestä. Haluammehan kaikki mahdollisimman pitkään elää terveen koiramme kanssa <3


Rakkaudella Jannika, Disa ja Isla

Vuosi 2021 lähenee loppuaan. Päivitämme ensi vuonna mahdollisia pentusuunnitelmia keväällä. Korona on rajoittanut paljon ja suunnitelmia on jouduttu muuttamaan. Näyttelyissä emme ole ehtineet käymään lainkaan. Itse olen näillä näkymin Voittaja-näyttelyissä Helsingissä töissä kehätoimitsijana joulukuussa.

Vuosi 2021


Disa "Benchmark Guardian Angel's Destiny 4.5 v ja Isla" Night Whisper Georgiana" 3v kävivät trimmauksessa Paimion Livian trimmaaja opiskelijoilla. Loistavaa työtä!

Vuosi 2020 aloitus

Sijoituksessa oleva Night Whisper Gregoriana "Isla" todettiin täysin terveeksi: A/A lonkat, silmät ok, FN ja PRA clear!!

8kkDisa sai SPA 1 tuloksen cockerspanielit Ry:n järjestämässä taipumuskokeessa Salossa 14.09.2019!

Isla "Night Whisper Georgiana" Helsingin Let's Go näyttelyssä 8.9.2019 Jun ERI 2, tuomarina Anett Finnig (kennel Benchmark)

1,5v Erinomainen tyyppi. Oikeat mittasuhteet. Päässä hyvät mittasuhteet. Toivoisin selvemmän otsapenkereen. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edestä ja takaa. Eturinta saa vielä täyttyä. Erinomainen rintakehän malli. Hyvä, lyhyt vahva lanne. Hyvä lantio. Aavistuksen liian las kiinnittynyt häntä. Hyvä raajaluuston vahvuus. Liikkuu edestä ja takaa hyvin, hyvä sivuaskel kun malttaa. Hieman niukka, mutta hyvälaatuinen karva. Esitetään erittäin hyvin. Reipas käytös.

kuvat Miia Aapro

Night Whisper Gregoriana "Isla" cockerspanieleiden erikoisnäyttelyssä Kellokoskella Jun ERI, tuomarina George Parker

"Excellent, Good head, neck and shoulders. Well angulated. Well ribbed body. Good feet and legs. Moved well and happy"

B-pentue syntynyt 17.04.2019!

2 urosta ja narttu! Kaikki alustavasti varattuja

FI MVA RU MVA RKFV Engelbert vom Schloss Hellenstein ja Benchmark Guardian Angel's of Destiny

Pentuja tulossa vk 16!

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx...

Night Whisper Gregoriana 23.3.2019 Turun KV näyttelyssä ERI SA JUNK 1 VARA-SERT

"Excellent type, size and proportions. Very nice feminine head. Good set neck strong topline. Good set tail. Deep In cheast. Enough correct front. Strong rear angulation. Good balanced movement. Good coat and temperament"